Logot ja graafiset ilmeet

PERHEKOTI KEISARIN KAMMARI

 

Logosuunnittelu, 2021

Suunnittelin kiteeläiselle perhekoti Keisarin kammarille logon. Perhekoti Kerisarin kammari tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua kehitysvammaisille ja ikäihmisille. Asiakkaan toiveena olivat kruunu ja ovaali muoto, jotka loisivat yhtymäkohtia historiaan ja mummolan tunnelmaan, sekä arvokkaaseen elämään.

Kruunun väriksi valitsin kullansävyn ja sen vastapariksi sinertävän sävyt. Kulta yhdistyy keisarillisuuteen ja historiaan nimen takana sekä yhdessä sinisen värin kanssa luo ajatuksen arvokkaasta elämästä. Logon fontissa on kuitenkin vastapainona leikkisyyttä ja rentoutta, samoin kruunun sakaroissa jotka ovat hieman jokerihattumaiset.

Ovaalia muotoa voisi ajatella myös peilina. Logon taustalta voi löytää myös ajatuksen historiasta ja menneestä elämästä, jota peilataan asukkaiden kautta antamalla heile tukea ja ja jakamista arvokkaaseen elämään.

OPISTOTALO KIPINÄ

 

Logosuunnittelu, 2021

Tohmajärven kansalaisopiston opistotalo Kipinän logon suunnittelu. Logo kuvaa kipinää, joka syntyy innostuksesta oppimiseen. Logo syntyi valmiin valotaulun mittojen pohjalta. Käytettävä tila oli pitkä ja kapea, joten se määritti hiukan myös kipinän korkeutta ja muotoa. Päädyin yhteen kipinään tekstin vasemmalla puolella. Näin se on tunnistettavissa ja selkeä myös kauempaa. Väreissä on keltaisen lisäksi myös oranssia, jotta se valaistuna erottuu tarpeeksi hyvin.

SIVISTYSKESKUS AHJO, TOHMAJÄRVI

 

Logosuunnittelu ja opasteiden typografia, 2020

Suunnittelin logon Tohmajärven kunnan uudelle sivistyskeskukselle ja sen eri toimijoille. Lähtökohtana oli rakennuksen nimi, sivistyskeskus Ahjo ja sen viittaus seudun historiaan. Paikkakunnalla työllistivät pitkään Värtsilässä sijainnut rautaruukki sekä sen jäätyä rajan taakse Uusi-Värtsilään rakennettu rautavalimo.

Ahjossa taotaan, valimossa valetaan. Sivistyskeskuksessa toimivat koulun lisäksi myös Keski-Karjalan musiikkiopisto, Tohmajärven kansalaisopisto ja kunnankirjasto. Koulu luo uuden ajan osaajia ja kulttuuri kokoaa eri ikäiset kuntalaiset yhteen.

TOHMAJÄRVEN KUNNAN TAITEILIJARESIDENSSI

 

Logosuunnittelu, somepohjat ja mainosmateriaalit, 2020

Suunnittelin Tohmajärven kunnan taiteilijaresidenssille logon ja muutamia elementtejä somemarkkinointia ja mainontaa varten. Logossa on kuvattuna taiteilijaresidenssin talo, vanha kansakoulu Tohmajärvellä. Residenssi tarjoaa eri alojen taiteilijoille mahdollisuuden rauhalliseen, intensiiviseen työskentelyyn kesäkuukausina. Idea tähän logoon lähti muutamasta väristä, joilla viestitään aikaa ja rauhaa, sekä toisaalta intensiivistä työskentelyä ja ideoiden lentoa.

TOHMAJÄRVEN KUNNAN LOGO

JA GRAAFINEN ILME, 2018

Vuonna 2018 suunnittelin ja toteutin Tohmajärven kunnalle uuden visuaalisen ilmeen. Suunnittelussa nousivat esille Tohmajärven vahvuudet: upea luonto, tolokku ja toimelias ilmapiiri sekä asenne, jolla on ponnistettu vaatimattomistakin oloista maailmalle. O-kirjaimen läpi kasvava lehtoukonhattu kuvastaa tätä "läpi harmaan kiven" -asennetta. Lehtoukonhattu on Tohmajärven kuntakukka, ja se kasvaa hyvin harvinaisena Laatokan Karjalan lehtokasvina  Tohmajärven ukonhattulehdossa. Lisäelementteinä visuaalisessa ilmeessä ovat myös kaarevat vaaramaisemat.

 

Katso lisää visuaalisen ilmeen eri osa-alueista tästä.

KIRJAILIJA MAIJU LASSILAN JUHLAVUODEN LOGO, 2018

Tohmajärveläislähtöinen kirjailija Maiju Lassila (Algot Untola) täytti 150 vuotta vuonna 2018, ja sain suunniteltavakseni juhlavuoden logon. Tilaajana oli Tohmajärven kunta. Maiju Lassilan elämään tutustuessani halusin logossa ilmentää häntä oppineena ja ajattelevana henkilönä, joka oli monella tapaa edellä aikaansa. Punaiseen vivahtavalla vuosiluvulla viitataan myös kirjailijan traagiseen kuolemaan vuonna 1918.

TOHMAJÄRVEN KANSALAISOPISTON LOGO, 2016

Suunnittelin Tohmajärven kansalaisopistolle vuonna 2016 logon. Lähtöajatuksena logon tekoa varten oli kansalaisopiston rooli oppimisen ja tiedon jakamisen välittäjänä kaiken ikäisille ihmisille. Siitä syntyi logon sulka, joka viittaa sekä opiskeluun että luovuuteen.

KESKI-KARJALAN KANSALAISOPISTON LOGO, 2015

Suunnittelin Keski-Karjalan kansalaisopistolle vuonna 2015 logon. Logo suunniteltiin Kiteen kaupungin graafisen ilmeen pohjalta. Ilmeessä toistuivat järven siniset aallot, ja ne sijoitettiin mukaan logoon. Logon teksteissä käytettiin Kiteen kaupungin graafisen ilmeen mukaisia fontteja.