Julistesuunnittelu

MUSTAN KISSAN MUSEOPAMAUS

 

Näyttelyjulisteen ulkoasu ja kuvitus, 2021

 

Suunnittelin ja toteutin julisteen Mustan Kissan Museopamaus -taidenäyttelylle keväällä 2021. Näyttely toteutettiin Tohmajärven museoalueella ja siihen osallistui 12 ammattitaiteilijaa eri puolilta Suomea.

Julisteen kuvituksessa halusin yhdistää museoalueen tunnelman, historian ja kontrastina kuvituksen värikkään, pelkistetyn designin. Julisteen värit valitsin niin, että se herättäisi huomiota ja pysäyttäisi katsomaan tarkemmin, mistä on kyse. Halusin myös "pamauksen" energiaa mukaan julisteen kuvitukseen, ja näin se toteutui värien ja muotojen avulla.

MUSTAN KISSAN KESÄPAMAUS

 

Näyttelyjulisteen ulkoasu ja kuvitus, 2019

 

Suunnittelin ja toteutin julisteen Mustan Kissan Kesäpamaus -taidenäyttelylle vuonna 2019. Näyttely toteutettiin Tohmajärven Onkamossa ja siihen osallistui 9 ammattitaiteilijaa eri puolilta Suomea.

Julisteen hahmona on musta kissa, sarjakuvamainen, hauska tyyppi. Mustan Kissan Kesäpamaus nimenä on humoristinen ja huomiota herättävä, ja halusin ilmentää kuvituksella myös tapahtuman moninaista luonnetta kahvikuppeineen ja pensseleineen. Keskiössä on taidenäyttely, mutta luvassa on muutakin...jokaiselle jotakin.

Julisteen oranssin värin valitsin huomioväriksi taustaan ja kontrastiksi kissalle sekä muille väreille.